Dirkesikker
Medeco nøglerne ligner ved første øjekast en helt normal nøgle, med et anderledes nøglehoved. Hvis du kigger godt efter, kan du dog se, at hakkene på nøglen er skåret i forskellige vinkler. Har du et nyere medeco system, kan du også se at det sidste hak på spidsen af nøglen (sjette hak) ser anderledes ud end de andre. Nøglens funktion er at løfte cylinderens stifter til den rigtige højde, og dreje dem i den rigtige vinkel, så låsen kan åbnes. Da det i praksis er umuligt at dreje og løfte samtidig med et dirkeværktøj, er Medeco cylindrene særdeles godt dirkesikret.


Selvom systemet oprindeligt blev udviklet i 1960’erne regnes Medeco stadig for et af de absolut mest dirkesikre produkter. På nøglens hoved kan du se et otte- eller ni-cifret systemnummer. Systemnummeret er en datokode, efterfulgt af et fortløbende nummer. På den måde er det let at se hvor gammelt systemet er. Har du en nøgle der har systemnummeret 01010402, er det det andet system, der blev fremstillet den 1. januar 2004.Over systemnummeret finder du nøglens mærkning og dens fortløbende nummer. Mærkningen fortæller noget om nøglens funktion, og det fortløbende nummer fortæller hvilket nummer af den givne mærkning nøglen har.
Alle Medeco nøgler er unikt mærket, så der altid kan kendes forskel på dem. Har din nøgle mærkningen A og et fortløbende nummer 37, er der tale om den 37. A-nøgle i systemet. Hvilken funktion A-nøglen har, afhænger af hvordan dit låsesystem er opbygget. Dog er hovednøgler oftest benævnt A eller GH (GeneralHovednøgle). Nøglerne er fremstillet af en legering der kaldes “nysølv”, og er fremstillet så de slider minimalt på cylinderen. Skulle du være så uheldig at knække en nøgle i de første 10 år af systemets levetid, ombytter vi den gratis, hvis vi blot får tilsendt en gyldig nøglerekvisition og nøglehovedet fra den knækkede nøgle.